La meva llista de blogs

dimecres, 21 d’octubre del 2015

TALLER DE CONFECCIÓ D'UNA BIBLIOTECA DOMÈSTICA

Parlar de llibres amb persones als qui els hi agrada llegir és un bàlsam per l'ànima.
El taller que fem a la Biblioteca Mestre Martí Tauler a Rubí i a l'Ateneu Santcugatenc sobre com Confeccionar una Biblioteca Domèstica, com endreçar els llibres, com catalogar-los i donant una llista bàsica de llibres imprescindibles, està resultant una experiència molt enriquidora, també per a mi.
A Rubí els usuaris del taller és divers, des de persones que volen endreçar i catalogar els seus preciosos llibres fins alumnes de batxillerat de l'Institut Estatut que han volgut venir a compartir els seus amors pels llibres, passant per bibliotecàries curioses, professores, autores de llibres i psicòlogues àvides de coneixements.



És molt reconfortant veure joves amb ganes de llegir i de descobrir nous camins de lectura.
Em va fer especial il·lusió veure un llibre ple de post-its que portava per recomanar-nos la Judith. Fa poc que sent la passió pels llibres i té molt camí per recórrer, però té unes ganes boges de passar-s'ho bé llegint.



Espero que compartir lectures, descobrir nous autors, estils i sensibilitats sigui una tasca que pugui seguir fent durant mooolt temps!



A Sant Cugat, a l'Ateneu, el grup és més compacte, adults jubilats o no, però amb moltes ganes de parlar de llibres, de transmetre experiències vitals a través de les lectures, amb una il·lusió que s'encomana per tenir la biblioteca particular endreçada i a punt per gaudir-ne i per compartir amb familiars i amics. El programa informàtic que vaig explicar el primer dia per poder tenir una fitxa de cada llibre i tenir-los endreçats i catalogats, jo crec que ja el dominen molt més que jo! 
Ens queda una quarta sessió que la farem tot passejant per una llibreria per poder remenar, olorar, triar i veure com estan endreçats els llibres a les llibreries i com podem descobrir els tresors que s'hi amaguen. Moltes gràcies a les llibreries Racó del Llibre de Rubí, i a Alexandría i Pati de Llibres de Sant Cugat per deixar-nos transitar pels seus dominis.
I sobre tot, moltes gràcies a tots els participants!
Aquests ja han pujat al tren!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada