La meva llista de blogs

dimarts, 12 de maig del 2015

EL JARDÍ DE MITJANIT

No me'n puc estar de recomanar-vos el llibre que vaig acabar ahir dels candidats a finalista del Premi Atrapallibres del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Amb això d'haver de llegir tots els llibres editats d'aquesta franja d'edat, de vegades fa que tinguis que llegir coses realment dolentes (ho sento, s'editen coses que no s'haurien d'editar) però per altra banda, de vegades t'arriba a les mans un d'aquells libres que no te'n pots estar de recomanar a tothom, d'aquells que sortiries al carrer i proclamaries a tort i a dret: si us plau, llegiu-lo!
A la contracoberta hi posa "Un clàssic intemporal per a lectors de 10 a 100 anys". La única pega que hi trobo a aquesta cita és que els majors de 100 anys no hi estan inclosos, pobres!.
És realment per a totes les edats, però sobretot al voltant del 10-12 anys, quan  encara creus que hi ha coses màgiques, quan encara esperes veure les fades si vas a poc a poc pel bosc, quan mires el cel i busques aquell estel que ha de guardar la rosa del petit príncep....
El jardí de mitjanit de Philippa Pearce, editat per Viena a la seva col·lecció "El jardí secret".

Si t'ha tocat anar a casa dels teus oncles que són bones persones però una mica avorrits, que no tenen ni un balcó per sortir a jugar i que no pots marxar cap a casa per què el teu germà te el xarampió i has de fer quarantena, el que menys t'esperes és que, a la nit, el rellotge toqui les campanades i en comptis tretze! A partir de llavors... apareix un jardí que de dia no hi és i en el qual hi podràs viure les aventures més meravelloses que mai hauries somniat. De vegades, si desitges amb molta intensitat una cosa, potser sí que es fa realitat, i si el desig és compartit, encara tens més possibilitats. Un nen i una nena que viuen en moments diferents en el temps es troben per ajuntar unes vivències que tindran efectes crucials a les seves vides i que marcaran per sempre el seu destí i la seva manera d'entendre la vida i el món que els envolta. L'aventura, el misteri, la relativitat de les coses efímeres, la importància dels petits actes de generositat i de valentia i la tendresa de l'amistat ens acompanyaran durant la lectura d'aquesta joia que no us podeu deixar perdre.

El que dèiem, si us plau, LLEGIU-LO!
Els de 10 i tots els altres, per descomptat!

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies pel teu entusiasme, que compartim totalment!
    És un d'aquells llibres que ens té el cor robat.
    Molts records de part de tot l'equip d'El jardí de Viena!

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres per editar aquests llibres tan seleccionats i cuidats!
    He acabat "En Mattia i l'avi" aquesta setmana i m'ha semblat meravellós. Gràcies!

    ResponElimina