La meva llista de blogs

dimecres, 27 de maig del 2015

CLUB DE LECTURA A LA BIBLIOTECA DE RUBI

Hola lectores i lectors!
S'està acabant el curs i ens queden només dos sessions al Club de Lectura a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí.
Demà Dijous dia 28 farem la sessió dedicada al llibre Rico & Oskar. El cas del macarró gratinat. Amb aquest llibre que ja portarem llegit, parlarem del seu autor Andreas Steinhöfel i de l'il·lustrador que ha fet els dibuixos que l'acompanyen, Peter Schössow.

L'autor ha rebut diversos premis pels seus llibres a Alemanya (n'he contat 17!) i les adaptacions al cinema d'alguns d'ells han estat igualment guardonades amb diferents premis. Escriptor, crític, traductor i creador de guions. De moment només han traduït tres de les seves novel·les per joves, aquesta de la que parlem i Rico & Oskar i el misteri del bingo, i Rico & Oskar y los ladrones de piedras .
Esperem que s'animin a fer-ho amb les altres, sobretot  El centre del món, una novel·la juvenil que va rebre nombrosos premis literaris.




 Amb aquest llibre parlarem de les discapacitats i de les capacitats especials d'alguns nois i noies. Parlem de les diferents velocitats d'aprenentatge. Parlarem d'altres llibres que tenen de protagonista nois o noies amb capacitats diferents i/o discapacitats com  “Simple ; La capsa dels perills, o Wonder. Parlarem de l'ofici de la mare que treballa en un club nocturn, i parlarem de novel·les policíaques i de gèneres de novel·la.
Parlarem de les pors, i de com Rico supera les seves per ajudar al seu amic al que han segrestat.
Parlarem d'aquesta curiositat que té Rico que el porta a buscar a l'enciclopèdia les paraules que no coneix. I parlarem del peculiar sistema d'investigació de l'Oskar que fa que aconsegueixi descobrir quí és "Mister 2000".

Parlarem de Peter Schössow, el particular il·lustrador dels personatges i veurem diferents llibres que ha il·lustrat per comprovar si som capaços d'identificar els seus dibuixos


Les seves particulars il·lustracions ens acompanyen en el dol que fa la nena que acaba de perdre el seu ocell "Elvis" a ¿Cómo es posible?, editat per Loguez. Aquesta ràbia i tristesa  que sentim quan perdem algú estimat, estan tan ben expressades que commouen de veritat. Està enfadada i no sap com ha de treure aquesta ràbia que porta dins per la mort del seu estimat ocell. Veieu la puntada de peu que dona al got que roda per terra i la cara d'empipada que hi posa.

I, com, després, surt la pena, la tristesa i el plor.

És un d'aquells llibres que ens poden servir per parlar de la mort amb els nens per que és clar, directe i emotiu.

Amb un altre registre més humorístic ens porten a l'aventura amb El meu primer cotxe era vermell, editat per Joventut i que va rebre el XII Premi Llibreter d'àlbum il·lustrat l'any 2011, un dels anys que vaig formar part del jurat.




Fixeu-vos en el senyal de trànsit que hi ha en segon lloc... avisa de vespes!


Un estil d'il·lustració que combina aquestes imatges esvaïdes per donar protagonisme als dos nens i que té un moviment tan evident que sembla que els acompanyem en aquest primer viatge ple de sorpreses i obstacles però que no acaba amb les ganes d'aventura d'aquest dos germans que comparteixen complicitats i jocs.

I la propera sessió del Club de Lectura, llegirem i parlarem de Tinka, d'Ed Franck, editat per Crüilla .


I amb el qual parlarem de  l'autor i de què vol dir escriure amb pseudònim. Parlarem de la il·lustradora i de com es pot passar de fer d'arquitecta a il·lustradora. Parlarem de la guerra de Bòsnia i de la Guerra Civil a Espanya. 
Parlarem de l'amistat i de la solidaritat i de l'esperança enmig de la foscor.
Us animeu a venir?
A la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí , dijous 11 de Juny a les 17.30 a la sala Tallers
Pugeu al tren!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada