La meva llista de blogs

diumenge, 19 d’abril del 2015

A punt per enfilar el Sant Jordi d'aquest any!
Ahir al Món Llibre vaig escalfar motors i, envoltada de lectors, vaig passar una tarda entre núvols, recomanant llibres i explicant contes.


Vaig trobar una família de Rubí que gaudia de l'espai i que compartia llibres i complicitats. Que bé ens ho vam passar. Segur que l'any que ve repeteixen!


Doncs ara, a preparar la parada pel  Dimecres del Racó del Llibre. Tinc tota la família treballant...

Gràcies Helena i Meritxell!!!

Quatre recomanacions per aquest Sant Jordi:

Una mujer de recursos. Elizabeth Forsythe Hailey. Libros del Asteroide.

Ja sabeu que sóc una fan d'aquesta editorial, totes les obres de Robertson Davies estan editades aquí, i no podia faltar un deliciós llibre seu aquest Sant Jordi. Relat epistolar d'una força i una profunditat sublims. A través d'aquestes cartes anem descobrint aquest personatge, Bess Steed una dona forta i positiva que va entomant els entrebancs de la vida amb un esperit indòmit, atípic per l'època. Situat entre principis del segle XX fins a la dècada dels seixanta conté unes reflexions sobre la família, els fills, l'amor i les convencions socials que ens donen motiu de reflexió. Una meravella!
Un any i mig. Silvia Soler. Editorial Columna

Per seguir parlant del tema de la família, aquest any  Silvia Soler ens obsequia amb una novel·la d'aquelles que no podreu deixar de llegir. Els desenganys, els conflictes amb els fills que marxen de casa, les mares absorbents que pateixen i controlen, però que sobretot, estimen. Els petits greuges de parella acumulats al llarg dels anys de convivència, el pas de la vida i l'arribada de la vellesa com un pas inexorable però plàcid. Un retrat d'una família que podria ser la nostra.
Cremeu Barcelona! Guillem Martí. Editorial Columna.
Novel·la revelació d'aquest any! El jove Guillem Martí ha aconseguit traslladar totes les seves recerques sobre el germà del seu besavi a aquesta trepidant i apassionada novel·la sobre la Barcelona de l'any 1939, quan, amb un acte d'heroïcitat desconeguda fins ara, va impedir que el Komitern destruís Barcelona per no deixar res dempeus a l'enemic. Si us agrada la narrativa històrica i estimeu Barcelona, és el vostre llibre!

I un pels joves. A partir de 10 anys... i per a totes les edats!


Cartes d'amor de 0 a 10 anys. Susie Morgenstern. Pagès editors, col·lecció Nandibú.
L'Ernest té deu anys. És un noi trist i reservat que viu amb la seva àvia des que la seva mare va morir i el seu pare va desaparèixer misteriosament. L'única distracció que té és una misteriosa carta que el seu avi havia enviat des del front durant la guerra,  escrita amb una lletra indesxifrable...fins que arriba a la seva classe una nena que es diu Victoire  que no solament alegrarà i il·luminarà la vida de l'Ernest, sinó que  també ho farà a la nostra!!!









5 comentaris:

  1. Tu sei brava, Montserrat! Com diria la meva família de Nàpols.

    ResponElimina
  2. Realment jo també recomano llegir "Una mujer de recursos". Brillant. No he llegit gaires llibres epistolars, i menys quan són de cartes en una sola direcció, però en aquest l'autora et fa viure la historia de manera que quan acabes una carta ja tens ganes de llegir la següent, amb un dinamisme inimaginable. Es admirable com amb l'encadenament de cartes, el que s'hi diu i el que no s'hi diu, tens el retrat dels personatges, el temps i l'espai, la història, les emocions,...
    Val la pena. No estarà a les llistes dels més venuts de Sant Jordi, però és una petita joia per assaborir.

    ResponElimina
  3. Gràcies per la re-recomanació! Tens raó que no estarà als més venut, però si als de més qualitat!

    ResponElimina
  4. Jo he llegit Cartes d'amor...i com sóc una mica nena em va agradar molt.
    Gràcies

    ResponElimina